Thursday, September 30, 2010

permata yg dicari...

Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya 
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah 
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu

mee making...

video
ni adelah mcmne mee komersial dibuatya kawn2..hahha tp lau kt industry of coz la lg besar..ngeh3
ni aku bosan2 tme lab..so aku rkam n publish dlm blog ni..heee saje nk pnuhkan blog..iya!!!


hepy watchin!!

Wednesday, September 29, 2010

wanewani hidup sayak..

oh ini zmn2 kami berbisnes ya..hahah booga bakery sdn bhd..hampeh tarak..hoho


ini kwn2 clas8 ku..hoho wahai fudtech anda sumela pnyeri hdupku..ngeh3


ni blk dr mam2 ict..ict?jeng3 apekh tu?cr sndr...ahaha
tgk sane tgk cni...123 snap!!

oh c222..ur guys rock beb!! thx bcome my fren..

Tuesday, September 28, 2010

k000pi..ooo kopi..

mari2 dgr cter ku...heee
entry kali ni aku nk cter pasal kopi...kopi?




ha npe ngn kopi plka..
aishhh act aku nk cte pasal lab sensory aku...
kitorg kne hidu bau kopi..ayo....susah kot lab ni..cz kitaorg knee bau kopi n statekan >10 bau kopi...
ha....mncecet kot nk pikr tulis pela bau kopi ni ayo....poning gak pale aku nk bau kopi tu lame2..huhu


ade 2 jns kopi kne bau..aku tak suela brand pe..bkn trak sure tp mmg tak tau pn..hahha
bau2 dan bau..sampai tepu...pening pale..huhu






pe lg..ble mse nk bes..men2 hnta sjela cik jija oi...
akhernya lab berkhir dgn kpeningan..haishh...

Saturday, September 25, 2010

kyg2..dn pening!!arghh.

arini cm bse aku bgn dan ble bkk mte jer..bnde ptma trtpikir..asgmnt?repot?slide?vdeo?ayoyo...mane st mau buat?ngn tes lusa ni..adoi2...
argh..bgubn2 g wat vdeo intrview itupn..tak siap gak..hampeh..ingn lihat hsil?hahha tggu...


ptg knvoi ramai2 g serbu umh kos8..nik soliha..heeeee mkn2 dan mkn....dalm 5 kta..brgerak asing2..g umah nik..siap sesat lg tuh..advnture..plus kta sewa yg mmg trbaik dpt..hoho jln2 dan trus jln akhernya sampi di umah nik :))


mkn2...photo moto..snyum sana sini...snap sana sni...kyg suda,....mau pulng..trimas nik..trimas parents nik..hoho

ni aku yg bse2 jer...tak cm rumate ku sume..cntek2 bgaye..ngeh3

ni mreka2 yg dtg...rami tak??/ngeh2


dis pic i very2 loikke it!!! nk tau npe?tgk la spe yg kt tgh..hoho


p/s: thn dpn g umh nik lg..ahha mau3!!

Friday, September 24, 2010

kje mnimbun!!

1) 27th-present sanitasi, 
2) 28th-repot sensory
3) ,29th-tes ingredien + repot procesin,
4) 4th-quiz mandarin, oral tes, 
5) 5th-submt lthn mndarin,
6)  7th-tes sensory + asgmnt processin, 
7) 9th-drama presentation.


ya kwn2 ni adelh jadual kje aku tok bln ni...mmg rase cam robot pn ade gak..tk lh rase nk sng lnang goyang kaki..huhaha..waaaa tensi2..byk bnde nk kne pkir kan...bdn kne kuat..ht kne tabah..smgt tu pntg yer..adoi...
mampukah aku,..ya Allah..bntu hambamu ini..huhuhu/


p/s:nk ucap thniah la kt kawn2 sperjungan ku..dak2 fudtech yg same2 snaseb ngn aku..hahhaha terbaekk n thniah korg!! chayok3!!!

Wednesday, September 22, 2010

dugaan..

erm..tak sgka nek ct raye je..kje btmbun2 mngalhkan pdana mnter..hahah ek?ek? yeker..
pape pnmmg sgtlah bz..wah dak fudtech kn..aiyo,..ponat2ish...tp tak krus2 gak bdn nih,.mken kmbang adelh..hoo opps!!!


mlm ni aku br siap wat slide sanitasi..ish....isu gak sanitasi ni....tak sure ble nk anta ade kte sok..ade kte ahad..haish susah2 aku wat mlm ni je..ha bes cter.hamek ko...
erm...lusa ade tes..ayoyo...st pn trak stady la...ish ble?ble?tak tau...rase cm nk wat bdo je sume kje n then g ZZZZZz..puas ht kot?hahhaha n lastly puas ht mrkh dpt zero?hoho brani la!!
so...skrg ni ple dah poning..sok klas kul 8+lab....so..mari tdo ank2?eh salh2..kwn2..mari?
nunite!!!


extra:haish..mmg dugaan lah...dan2 aku nk wat asgmnt tme tula...lmpu ruang tmu umh aku...lip lap2...n lastly mmpos tros..ayo!!!! sabo3!!tol3

Monday, September 20, 2010

newblog

reason npe aku tkr blog:
1) aku dh buhsn ngn blog lme..hiks
2)erm...mmg niat dr dlu nk tkr blog..haish gane2 pn nk tkr...hahah
3) act the main reason is...AKU TK LH NK UPLOD GAMBO..LGSG!!!EEEE..THTS Y LA AKU TKR!!hahhahah.

sekian!

tkde kaitn ngn entry..saje nk tjuk


sila fokus pde aksi msg2 k...


eh pe kaitn gambo2 ni r?aku pn tak tau..lynnnn..

Saturday, September 18, 2010

raya dtg lagi!!


Cmnne sambutan rauye korg?besh tak?hee raye aku?erm…mse2 je,..tp besh la gak kot..heee thn ni aku rase agak ramai org dtg umah aku..mklumlah umh aku tu nun jauh disana…ramai trlepas pndang dan agaknya dah luput dr ingatan dyorg kot..huhu tp takpe..aku dah bse kne…no probs!!
Cerita pasal hr raya ni..kg aku meriah sket sambutan..pnt woo..pnt mkn dan pnt berya..hahha meh cter sket jadual beraya kat kg aku…ngeh3

ni pose ngade..hikhik


1st day..
Baraan remaja laki2+ pompuan..ha..sape2 yg rase dah besr n remaja gtu…lh r join…dapt mkn fri n pde mse same lh usha2 mamt kg2..hahha gtal!! (baraan mksdnya beraya beramai2 dr st umah ke umah)



2nd day..
Beraya kt kg sblah..pergh tme ni..mmg syok…mat2 rempit kg sume kua tjuk skil rempit…tjuk mto rempit..siap modified lg tuh…terbaekkk!!!

3rd day…
Tme to rest..hahha tme ni pemuda pemudi dtg plak kg aku…heee same je kedaanya..meriah!!

4rd day..
Ahhahah…kitorg g kg lg sebelah…erm…same gak baraan…bes st umah akan dibacekn doa selamt dan selawat agar tuan umh dan seisi kuarga diberkati..aminnn…

5th day…
No baraan no mkn2 fri k…msg2 wat hal sndr..hahha tme ni la..nk beraya umh mmbe ke sedara mara…heee

6th day.
Aku ngn dak2 g beraya umh mmbe2 skolah rndah dlu…yg dah lme tak kntek pn,,,kitorg tibai je dtg..hoho surprise knonyer..hikhik….mle la nk bkk aib kwn2 cter bnde2 yg memalukan tp sume tu ape nk ksah.. cte lame ktakn…heee


7th day..
Packin2 tme..ha bnde ni la plg mals aku nk wat,,standard la tuh..nk blk u..nk ngdap asgmnt..yg tak siap..adoi,…pening2..mlsnyer..tk nk blk!!! Tp dah kat u pn..hampeh!!
Itula…cter raya 2010….nanti kita tggu edisi raye 2011 plak eh..heee insyallah..


09th is my day!!


Rase tarikh bfday aku mmg brtuah kot cz dah 2 thn ni jth pade bln dan hari yang besh..yela thn lpas 2009 bfday aku tarikh cntek..09.09.09,,cmne?cntek kn?wa….rase brtuah tp takdelah sambutan besr2an dibuat..heee tak kesahla yg pntg tarikh tu cntek..hahah thn ni 2010 pade 10th tu adelah hari raya aidlfitri,,kira selang sehari la…b4 tu bfday aku,,ermmm…ramai wish bfday kat aku..hee walupn msg2 bz nk mnyambut raye..a.k.a yer lupa la kt aku ataupn lambt wish tapi takpla aku phm..hee
Thn ni aku tak dptlah hadiah tp adelah kwn2 yg celebrate bfday aku,.,walaupn sedrhana tp dah kira besar bg aku..realy2 thx to lan, endek n ama., korang dtg raye n bwk bfday cake 4 me!!yummy..thx beb!!


N kat cni aku nk say thx to pasangn couple ni..kak cha n abg epit 4 their vdeo wish…n card bfday dr abg epit..sungguh tak ku sangka abg epit rypyer kreatif gak eh..heee..thx!!!
N lastly..wish2 dari kgkawan aku…thx korg!!!!ngat gak kt aku ni..ngeh3






Harapn aku semoga dgn brtambhnya usia ku…aku mnjadi matang dan dewasa dalm mnentukan kptsan2 pntg dalm hdup ni…mnjadi lbh bdikari dan memperbaiki setiap klmahan yang ade…berusaha mnjadi yg terbaik walaupn sebnrnyer manusia tu tkde yg smpurna…